Todisteita Raamatun todellisuudesta

Raamattu ei ole satukirja!

Raamatussa kerrotut tapahtumat ovat oikeasti tapahtuneet, eivätkä suinkaan miljoonia vuosia sitten, vaan jokunen tuhat vuotta sitten. Maan päällä on vieläkin merkkejä Raamatussa kerrotuista tapahtumista, asioista ja paikoista.

(Arkeologiset) löydökset vahvistavat Raamatun oikeellisuuden. Alla on vain pari esimerkkiä, luonto todistaa itse Raamatun kertomukset tosiksi.

Suomen päällä ollut paksu jääkerroskin selittyy vedenpaisumuksen vesimassojen jäätyessä ilmaston kylmetessä.

Fossiileista ei ole löytynyt eri eläinten välisiä välimuotoja.

Jos ihminen olisi kehittynyt apinasta ja eläimet jostakin alkuliemestä, pitäisi maaperästä löytyä välimuotoja ja ”keskeneräisiä” mutatoituneita alkueläimiä.

Niitä ei ole löytynyt.

Nooan arkki

Nooa sai Jumalalta selkeät ohjeet arkin rakentamiseen.


1. Moos. 6:14-22

Tee itsellesi arkki honkapuista, rakenna arkki täyteen kammioita, ja tervaa se sisältä ja ulkoa.

Ja näin on sinun se rakennettava: kolmesataa kyynärää olkoon arkin pituus, viisikymmentä kyynärää sen leveys ja kolmekymmentä kyynärää sen korkeus.

Tee arkkiin valoaukko, ja tee se kyynärän korkuiseksi, ja sijoita arkin ovi sen kylkeen; rakenna siihen kolme kerrosta, alimmainen, keskimmäinen ja ylimmäinen.

Sillä katso, minä annan vedenpaisumuksen tulla yli maan hävittämään taivaan alta kaiken lihan, kaiken, jossa on elämän henki; kaikki, mikä on maan päällä, on hukkuva.

Mutta sinun kanssasi minä teen liiton, ja sinun on mentävä arkkiin, sinun ja sinun poikiesi, vaimosi ja miniäisi sinun kanssasi.

Ja kaikista eläimistä, kaikesta lihasta, sinun on vietävä arkkiin kaksi kutakin lajia säilyttääksesi ne hengissä kanssasi; niitä olkoon koiras ja naaras.

Lintuja lajiensa mukaan, karjaeläimiä lajiensa mukaan ja kaikkia maan matelijoita lajiensa mukaan tulkoon kaksi kutakin lajia sinun luoksesi, säilyttääksesi ne hengissä.

Ja hanki itsellesi kaikkinaista ravintoa, syötäväksi kelpaavaa, ja kokoa sitä talteesi, että se olisi ruuaksi sinulle ja heille.”

Ja Nooa teki näin; aivan niin kuin Jumala hänen käski tehdä, niin hän teki.

Nooan arkin mitat olivat 300 x 50 x 30 kyynärää eli 137 x 22,9 x 13,7 m.


1. Moos. 7:11-12, 24

Ja sinä vuonna, jona Nooa oli kuudensadan vuoden vanha, sen toisena kuukautena, kuukauden seitsemäntenätoista päivänä, sinä päivänä puhkesivat kaikki suuren syvyyden lähteet, ja taivaan akkunat aukenivat.

Ja satoi rankasti maan päälle neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä.

Ja vedet vallitsivat maan päällä sata viisikymmentä päivää.


1. Moos. 8:1-5, 13-14

1 Silloin Jumala muisti Nooaa ja kaikkia metsäeläimiä ja kaikkia karjaeläimiä, jotka olivat hänen kanssansa arkissa. Ja Jumala nosti tuulen puhaltamaan yli maan, niin että vesi laskeutui.

2 Ja syvyyden lähteet ja taivaan akkunat sulkeutuivat, ja sade taivaasta taukosi.

3 Ja vesi väistyi väistymistään maan päältä; sadan viidenkymmenen päivän kuluttua alkoi vesi vähentyä.

4 Niin arkki pysähtyi seitsemäntenä kuukautena, kuukauden seitsemäntenätoista päivänä, Araratin vuorille.

5 Ja vesi väheni vähenemistään aina kymmenenteen kuukauteen asti. Kymmenentenä kuukautena, kuukauden ensimmäisenä päivänä, tulivat vuorten huiput näkyviin.

13 Ja Nooan kuudentenasadantena yhdentenä ikävuotena, vuoden ensimmäisenä kuukautena, kuukauden ensimmäisenä päivänä, oli vesi kuivunut maan päältä. Niin Nooa poisti katon arkista ja katseli; ja katso, maan pinta oli kuivunut.

14 Ja toisena kuukautena, kuukauden kahdentenakymmenentenä seitsemäntenä päivänä, oli maa aivan kuiva.

Nooan arkin jäännökset on löydetty Itä-Turkin vuoristosta läheltä Armenian rajaa.

Satelliittikuva Nooan arkin jäännöksistä

Turkin karttakuva on otettu allaolevasta videosta:

Drone flying over the real Noah’s Ark

Ei liene yllätys, että löydetyn arkin jäännökset ovat saman kokoiset kuin Raamattu kertoo.

Arkkikuva on otettu allaolevasta videosta:


Ron Wyattin tarina


Urbano Monten maailman kartassa

vuodelta 1587 on arkin löytöpaikka merkitty karttaan siihen kohtaan, mistä se löydettiin.

Nooan arkki ja Monten karttakuva on otettu allaolevasta videosta:

The real Noah’s ark found

Siinain vuori

Siinain vuori, johon Jumala astui israelilaisten matkalla Egyptistä luvattuun maahan, ja Mooses sai 10 käskyä, on löydetty Saudi-Arabiasta:


Mount Sinai – proof of the supernatural


2. Moos. 19:2-6, 18-20

2 Sillä he olivat lähteneet Refidimistä, tulleet Siinain erämaahan ja leiriytyneet erämaahan; ja Israel oli siellä leirissä vuoren kohdalla.

3 Ja Mooses nousi Jumalan tykö, ja Herra huusi häntä vuorelta ja sanoi: ”Sano näin Jaakobin heimolle ja ilmoita israelilaisille:

4 ’Te olette nähneet, mitä minä olen tehnyt egyptiläisille ja kuinka minä olen kantanut teitä kotkan siivillä ja tuonut teidät luokseni.

5 Jos te nyt kuulette minun ääntäni ja pidätte minun liittoni, niin te olette minun omaisuuteni ennen kaikkia muita kansoja; sillä koko maa on minun.

6 Ja te olette minulle pappisvaltakunta ja pyhä kansa.’ Sano nämä sanat israelilaisille.”

18 Ja koko Siinain vuori peittyi savuun, kun Herra astui sille alas tulessa, ja siitä nousi savu niinkuin pätsin savu, ja koko vuori vapisi kovasti.

19 Ja pasunan ääni koveni kovenemistaan. Mooses puhui, ja Jumala vastasi hänelle jylinällä.

20 Ja Herra astui alas Siinain vuorelle, vuoren kukkulalle, ja Herra kutsui Mooseksen vuoren kukkulalle; ja Mooses nousi sinne ylös.

Jättiläisiä oli olemassa


The Ain Dara Temple and the giant footsteps


1. Moos. 6:4
Siihen aikaan eli maan päällä jättiläisiä, ja myöhemminkin, kun Jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia; nämä olivat noita muinaisajan kuuluisia sankareita.

4. Moos. 13:33
Näimmepä siellä jättiläisiäkin, Anakin jättiläisheimon jälkeläisiä, ja me olimme mielestämme kuin heinäsirkkoja; sellaisia me heistäkin olimme.”
Siirry sivun alkuun