Onko Yhdysvallat Ilmestyskirjan Babylon?

Puhutaanko tässä New Yorkista tai Yhdysvalloista?


Ilm. 17:18
Ja nainen, jonka sinä näit, on se suuri kaupunki, jolla on maan kuninkaitten kuninkuus.”

Babylon istuu paljojen vetten päällä, siis Atlantin, Tyynen valtameren ja Meksikonlahden rannalla?


Ilm. 17:1-2

Ja tuli yksi niistä seitsemästä enkelistä, joilla oli ne seitsemän maljaa, ja puhui minulle sanoen: ”Tule, minä näytän sinulle sen suuren porton tuomion, joka istuu paljojen vetten päällä,

hänen, jonka kanssa maan kuninkaat ovat haureutta harjoittaneet ja jonka haureuden viinistä maan asukkaat ovat juopuneet”.

Vedet ovat monia kansoja ja Yhdysvallat onkin monien Euroopan, Etelä-Amerikan, Afrikan ja Aasian kansojen ja kielten sulatusuuni.


Ilm. 17:15
Ja hän sanoi minulle: ”Vedet, jotka sinä näit, tuolla, missä portto istuu, ovat kansoja ja väkijoukkoja ja kansanheimoja ja kieliä.

Nainen istuu pedon selässä, jolla on seitsemän päätä ja kymmenen sarvea.


Ilm. 17:3
Ja hän vei minut hengessä erämaahan. Siellä minä näin naisen istuvan helakanpunaisen pedon selässä;
peto oli täynnä pilkkaavia nimiä, ja sillä oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea.

Peto on yksi seitsemästä kuninkaasta, joista viimeinen ei ole vielä tullut.


Ilm. 17:8-11

Peto, jonka sinä näit, on ollut, eikä sitä enää ole, mutta se on nouseva syvyydestä ja menevä kadotukseen; ja ne maan päällä asuvaiset, joiden nimet eivät ole kirjoitetut elämän kirjaan,
hamasta maailman perustamisesta, ihmettelevät, kun he näkevät pedon, että se on ollut eikä sitä enää ole, mutta se on tuleva.

Tässä on ymmärrys, jossa viisaus on: Ne seitsemän päätä ovat seitsemän vuorta, joiden päällä nainen istuu; ne ovat myös seitsemän kuningasta;

heistä on viisi kaatunut, yksi on, viimeinen ei ole vielä tullut, ja kun hän tulee, pitää hänen vähän aikaa pysymän.

Ja peto, joka on ollut ja jota ei enää ole, on itse kahdeksas, ja on yksi noista seitsemästä, ja menee kadotukseen.


Dan. 7:7-8, 23-25

7 Sen jälkeen minä näin yöllisessä näyssäni, ja katso, oli neljäs peto, kauhea, hirmuinen ja ylen väkevä; sillä oli suuret rautaiset hampaat, ja se söi ja murskasi ja tallasi tähteet jalkoihinsa. Se oli erilainen kuin kaikki edelliset pedot, ja sillä oli kymmenen sarvea.

8 Minä tarkkasin sarvea, ja katso, eräs muu pieni sarvi puhkesi niiden välistä, ja kolme edellisistä sarvista reväistiin pois sen edestä. Ja katso, sillä sarvella oli silmät kuin ihmisen silmät, ja suu, joka herjaten puhui.

23 Hän vastasi näin: ”Neljäs peto on neljäs valtakunta, joka syntyy maan päälle, erilainen kuin kaikki muut valtakunnat. Se syö kaiken maan ja tallaa ja murskaa sen.

24 Ja ne kymmenen sarvea ovat kymmenen kuningasta, jotka nousevat siitä valtakunnasta. Ja heidän jälkeensä nousee eräs muu, ja hän on erilainen kuin edelliset, ja hän kukistaa kolme kuningasta.

25 Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain, ja ne annetaan hänen käteensä ajaksi ja kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi.

Ovatko pedon kymmenen sarvea eli kuningasta EU:n 10 kuningasta? Vaikuttaa mahdolliselta.
Tällöin 7 vuorta (Ilm. 17:9) voisi tarkoittaa Roomaa.

Peto saa vallan 3½ vuodeksi.


Ilm. 17:12
Ja ne kymmenen sarvea, jotka sinä näit, ovat kymmenen kuningasta, jotka eivät vielä ole saaneet kuninkuutta, mutta saavat vallan niinkuin kuninkaat yhdeksi hetkeksi pedon kanssa.


Kuvia aiheesta EU = nainen ja peto

Nainen istuu pedon selässä, joka kuvienkin perusteella näyttäisi olevan EU.

Onko peto siis EU:n tuleva johtaja, presidentti, jolle kaikki EU-maat antavat valtansa?

USA on eurooppalaisten siirtolaisten perustama valtio ja johtaa Natoa, johon kuuluvat lähinnä
USA, Kanada ja EU. Tämä puoltaa ajatusta naisen olevan USA.

Peto ja 10 sarvea kuitenkin vihaavat porttoa (eli EU vihaa Yhdysvaltoja?).
Peto ja kymmenen sarvea tuhoavat Babylonin, jotta ne täyttävät Jumalan aivoituksen.
Nykyisin EU ja USA ovat vielä hyvissä väleissä, mutta tilanne muuttunee.


Ilm. 17:16-17

Ja ne kymmenen sarvea, jotka sinä näit, ja peto, ne vihaavat porttoa ja riisuvat hänet paljaaksi ja alastomaksi ja syövät hänen lihansa ja polttavat hänet tulessa.

Sillä Jumala on pannut heidän sydämeensä, että he täyttävät hänen aivoituksensa, yksimielisesti, ja antavat kuninkuutensa pedolle, kunnes Jumalan sanat täyttyvät.

Babylon on rikas ja suuri. Yhdysvaltojen bruttokansantuote on suurin maailmassa.


Ilm. 17:4-5

Ja nainen oli puettu purppuraan ja helakanpunaan ja koristettu kullalla ja jalokivillä ja helmillä ja piti kädessään kultaista maljaa, joka oli täynnä kauhistuksia ja hänen haureutensa riettauksia.

Ja hänen otsaansa oli kirjoitettu nimi, salaisuus: ”Suuri Babylon, maan porttojen ja kauhistuksien äiti”.


Ilm. 18:23
ei loista sinussa enää lampun valo; ei kuulla sinussa enää huutoa yljälle eikä huutoa morsiamelle; sillä sinun kauppiaasi olivat maan mahtavia, ja sinun velhoutesi villitsi kaikki kansat;

Yhdysvaltojen kauppataseen alijäämä on valtava, kymmeniä miljardeja dollareita. Amerikkalaiset ovat jo vuosia eläneet velaksi, kuluttaneet enemmän kuin heillä on varaa. Yhdysvaltojen hallitus tuhlaa verovaroja asevarusteluun ja ulkomaisiin sotilastukikohtiin, mutta kuluttaminen velaksi on tehnyt Yhdysvalloista maailman velkaantuneimman maan.

Babylon levittää moraalittomuuttaan muihin maihin ja samoin tekee Yhdysvallat erityisesti elokuvilla (Hollywood), moraalittomalla pukeutumisella, aborteilla sekä rahan, kauneuden ja julkisuuden palvomisella.


Ilm. 18:3
Sillä hänen haureutensa vihan viiniä ovat kaikki kansat juoneet, ja maan kuninkaat ovat haureutta harjoittaneet hänen kanssansa, ja maan kauppiaat ovat rikastuneet hänen hekumansa runsaudesta.”

Uskovia kehotetaan hylkäämään uppoava laiva.


Ilm. 18:4
Ja minä kuulin toisen äänen taivaasta sanovan: ”Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa.

Suuri Babylon, joka on juottanut kaikki kansat, kukistuu.

Amerikkalaiset elokuvat, hampurilaiset
ja ”amerikkalainen unelma” eli materialistinen itsekäs rahanahneus ovat levinneet ympäri maapallon.

Mikä muu maa olisi ulottanut lonkeronsa ympäri maapallon, siis juottanut kaikki kansat?


Ilm. 14:8
Ja seurasi vielä toinen enkeli, joka sanoi: ”Kukistunut, kukistunut on se suuri Babylon, joka haureutensa vihan viinillä on juottanut kaikki kansat”.

Miten USA on juovuksissa pyhien verestä?

Oletettavasti USA rupeaa vainoamaan ja tappamaan kristittyjä ja heitä, jotka kieltäytyvät ottamasta pedon merkkiä.

Babylon kukistuu mm. haureutensa ja pyhien tappamisen vuoksi.


Ilm. 17:6
Ja minä näin sen naisen olevan juovuksissa pyhien verestä ja Jeesuksen todistajain verestä; ja nähdessäni hänet minä suuresti ihmettelin.

Ilm. 18:24
ja hänestä on löydetty profeettain ja pyhien veri ja kaikkien veri, jotka maan päällä ovat tapetut.

Ilm. 18:20
Riemuitse hänestä, taivas, ja te pyhät ja apostolit ja profeetat; sillä Jumala on hänet tuominnut ja kostanut hänelle teidän tuomionne.

Babylon kukistuu hetkessä, yhdessä päivässä. Se ei usko kaatuvansa.


Ilm. 18:7-8

Niin paljon kuin hän on itselleen kunniaa ja hekumaa hankkinut, niin paljon antakaa hänelle vaivaa ja surua. Koska hän sanoo sydämessään: ’Minä istun kuningattarena enkä ole leski enkä ole
surua näkevä’,

sentähden hänen vitsauksensa tulevat yhtenä päivänä: kuolema ja suru ja nälkä, ja hän joutuu tulessa poltettavaksi, sillä väkevä on Herra Jumala, joka on hänet tuominnut.”


Ilm. 18:10, 21

he seisovat loitolla kauhistuen hänen vaivaansa ja sanovat: ”Voi, voi sinua, Babylon, sinä suuri kaupunki, sinä vahva kaupunki, sillä sinun tuomiosi tuli yhdessä hetkessä!

Ja väkevä enkeli otti kiven, niinkuin suuren myllynkiven, ja heitti sen mereen sanoen: ”Näin heitetään kiivaasti pois Babylon, se suuri kaupunki, eikä sitä enää löydetä”.

Muut kansat itkevät, koska Babylon ei enää osta heidän tavaraansa.

Yhdysvaltojen tuhoutuessa etenkin kiinalaiset
itkevät, koska eivät saa tavaroitaan kaupaksi.


Ilm. 18:9, 11

Ja maanpiirin kuninkaat, jotka hänen kanssansa ovat haureutta harjoittaneet ja hekumallisesti eläneet, itkevät ja parkuvat häntä, kun näkevät hänen palonsa savun;

Ja maanpiirin kauppiaat itkevät ja surevat häntä, kun ei kukaan enää osta heidän tavaraansa,


Ilm. 18:15-19

15 Niiden kauppiaat, ne, jotka rikastuivat tästä kaupungista, seisovat loitolla kauhistuen hänen vaivaansa, itkien ja surren,

16 ja sanovat: ”Voi, voi sitä suurta kaupunkia, joka oli puettu pellavaan ja purppuraan ja helakanpunaan ja koristettu kullalla ja jalokivillä ja helmillä, kun semmoinen rikkaus yhdessä hetkessä tuhoutui!”

17 Ja kaikki laivurit ja kaikki rannikkopurjehtijat ja merimiehet ja kaikki merenkulkijat seisoivat loitolla

18 ja huusivat nähdessään hänen palonsa savun ja sanoivat: ”Mikä on tämän suuren kaupungin vertainen?”

19 Ja he heittivät tomua päänsä päälle ja huusivat itkien ja surren ja sanoivat: ”Voi, voi sitä suurta kaupunkia, jonka kalleuksista rikastuivat kaikki, joilla oli laivoja merellä, kun se yhdessä hetkessä tuhoutui!”

Babylon tuhoutuu 7 viimeisen vitsauksen aikana eli vähän ennen viimeistä tuomiota.


Ilm. 16:17, 19

Ja seitsemäs enkeli vuodatti maljansa ilmaan, ja temppelistä, valtaistuimelta, lähti suuri ääni, joka sanoi: ”Se on tapahtunut”.

Ja se suuri kaupunki meni kolmeen osaan, ja kansojen kaupungit kukistuivat. Ja se suuri Babylon tuli muistetuksi Jumalan edessä, niin että hän antoi sille vihansa kiivauden viinimaljan.

Babylonista tulee saastaisten henkien ja lintujen asuinpaikka.
Se siis tuhoutuu kokonaan eikä siellä asu enää ihmisiä.


Ilm. 18:1-2

Sen jälkeen minä näin tulevan taivaasta alas erään toisen enkelin, jolla oli suuri valta, ja maa valkeni hänen kirkkaudestaan.

Ja hän huusi voimallisella äänellä sanoen: ”Kukistunut, kukistunut on suuri Babylon ja tullut riivaajain asuinpaikaksi ja kaikkien saastaisten henkien tyyssijaksi ja kaikkien saastaisten ja vihattavain lintujen tyyssijaksi.

 

Linkkejä:


Yhdysvaltojen velka


USAlla hurja velkaantumistahti


Trends in U.S. Military Spending


Yhdysvaltojen yritykset vähentää velkaansa epäonnistuivat


Yhdysvaltain kauppataseen alijäämä


USA:n budjettisopu ei poista velkaongelmaa


Ilmestyskirjan Peto

Siirry sivun alkuun